{ "title": "Cantık Pide", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/cantik-pide.jpg", "date": "23.01.2024 03:31:47", "author": "Bekir Aslan", "article": [ { "article": "Cantık Pide, Bursa'nın herkes tarafından bilinmeyen ancak oldukça lezzetli bir pidesidir. Bilinen pide ölçülerinden küçük olan cantık pide oldukça gösterişli ve farklı bir tariftir. Misafirlerinize gururla sunacağınız bu pideyi bir kez yapmayacaksınız. Çocuklarınız zevkle tüketecek sofralarınızda baş köşeyi alacak. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Cantık Pide Malzemeleri 4 Kişilik

Hamuru için
İç Harcı için
Cantık Pide Nasıl Yapılır?

Mayayı ılık suya atıyoruz. Üzerine tuz ve şekeri de ilave edip beklemeye alıyoruz. Derin bir kaba unu koyup üzerine mayalı suyu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Duruma göre su ekliyoruz. Yumuşak bir hamur kıvamı elde etmemiz gerekiyor. Elimize yapışmayacak kıvamda olması yeterlidir. Bu işlem bittikten sonra üzerini örtüp mayalanması için bırakıyoruz. 30 dakika beklemesi yeterli olacaktır. Bu arada hamurla uğraşmaya vaktiniz yoksa fırından 2 adet ekmek ya da pide hamuru alabilirsiniz. İç harcını hazırlarken soğan, sarımsak, kereviz yaprakları, biber ve domatesleri ince ince doğruyoruz. Derin bir kabın içine kıymayı koyup üzerine ince doğranmış soğanı ekliyoruz. 2-3 dakika kadar karıştırdıktan sonrası tuz, kimyon, karabiber ve kişniş eklenir. Bir süre karıştırıp üzerine kereviz yaprakları ile biberler ilave edilir. Bir müddette bu şekilde karıştırıyoruz. En son domatesleri de koyup iç harcı iyice yoğuruyoruz. İç harcı dinlendirmeye alıp hamurumuzu alıyoruz. Hamurları parça parça koparız bezeler haline getiriyoruz. Tezgâhı unlayıp üzerinde bezeleri teker merdaneyle orta boy açıyoruz. İç harçtan bir miktar alıp hamurun ortasından kenarlara doğru yayıyoruz. Kenarları içe hafif katlayıp kayıp şekli veriyoruz. Fırın tepsisini yağlayıp cantık pideleri diziyoruz. Kızdırdığımız tereyağını cantık pidenin katlanan kısımlarına fırça yardımıyla sürüyoruz. 200 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz. 20 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }