pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Pide Ekmek

Pide ekmek:Pide çok tercih edilen hamur işi yani ekmek gibidir. Pide ekmeği özellikle ramazan aylarında çok tüketiliyor. Normal günlerde de evde yapabilirsiniz ve kolay bir şekilde yapılıyor. Evde yapılan pide ekmeği sanki başka tadı, kokusu ve sıcaklığı oluyor. Pide ekmeğinin yanında zeytin, peynir çay çok güzel gidiyor. Pide ekmeğinin birçok çeşidi vardır. Susamlı, yumurtalı ve içli olmak üzere farklı şekillerde yapılıyor. Pide ekmeği taze taze yenilirse daha çok lezzetli oluyor. Normal ekmek yerine pide ekmeği çok tercih ediliyor. Doyurucu, besleyicidir ve enerji veriyor. Özellikle et yemekleri ile birlikte ya da köfte ile yenilen leziz ve farklı bir ekmektir. Pide ekmeğinin hamuruna isteğe göre yarım bardak tam buğday unu ilave edebilirsiniz. Misafirlerinize ikram edeceğiniz mükemmel bir ekmektir. Çocuklar da çok severek yiyorlar. Pide ekmeğinin içeriğinde protein ve vitamin mineral bulunuyor. Bu yüzden çok sağlıklıdır.


Pide ekmeğinin malzemeleri:
  • 2 Bardak beyaz un
  • 1-2 Tatlı kaşığı şeker
  • 1-2 Tatlı kaşığı tuz 
  • 2-4 Tatlı kaşığı instant kuru maya 
  • 1 Çorba kaşığı süt
  • 3-4 Bardak su
  • 2 Çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Pide ekmeğinin elde yapılışı:
Eğer elle yapıyorsanız unu, şekeri, tuzu ve mayayı geniş bir kapta karıştıralım. Sonra oda sıcaklığındaki sütü, suyu ve zeytin yağını karışıma ilave edip 8 dakika kadar yoğuralım. Hamurumuz çok yumuşak ve biraz ele yapışan bir kıvamda olacaktır. Eğ mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alalım. Oda sıcaklığındaki sütü, suyu ve zeytin yağını karışıma ilave edip 5 dakika kadar yoğuralım. Hamurumuz yine ele yapışan bir kıvamda olması gerekiyor. Hamuru ağzı kapalı bir kaba alıp 1-2 saat oda sıcaklığında bekletelim. Daha sonra hamuru 8 eşit parçaya ayıralım
Pide Ekmek

Her bir parçayı unlanmış mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısmı bohça yapar gibi büzüp kapatalım. Üstlerine parmak uçlarınızla hafifçe bastırarak 1 cm kalınlığında yuvarlak veya oval şekil verelim. Ekmekleri iyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirelim. 15 dakika ılık bir yerde bekletelim.  Daha sonra önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 8-10 dakika ya da üstü hafifçe renk alana kadar pişirelim.

Pide ekmeğinin makinede yapılışı :
Pide ya da ekmekler ekmek makinesinde de çok güzel oluyor ve daha kolay yapılıyor. Makinenizi önce hazır hale getirin. Sonra makinenin haznesine ilk olarak sütü, suyu ve zeytin yağını koyalım. Üzerine unu kaşıkla serperek malzemeleri örtecek şekilde ilave edelim. Daha sonra üzerine tuzu şekeri ekleyelim. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı da ilave edelim. Makine haznesini makineye yerleştirelim ve kapağını kapatalım. Hamur programını seçelim ve makineyi çalıştıralım.
Makine 5-10 dakika çalıştıktan sonra makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğuna emin olalım. Eğer iyi karışmamışsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edelim. 10 dakika sonra hamuru kontrol edelim. Hamurun kıvamı kulak memesinden çok daha yumuşak olması gerekiyor. Hamuru koyu ve sert ise biraz daha su ilave edelim ve hamurumuz yumuşak olsun. Sonra hamurumuzu makineden alalım ve hamurumuzu 8 eşit parçalara bölelim.

Her bir hamurumuzu unlayalım ve mutfak tezgahına koyalım. İki elimizle yuvarlayalım. Altta kalan kısmını bohça yapar gibi büzelim ve kapatalım. Sonra üstlerine parmak uçlarımızla hafifçe bastıralım ve 1 cm kalınlığında yuvarlak ve oval şekiller verelim. Pide ekmeklerimizi iyice unlanmış tepsiye yerleştirin. Daha sonra 15 dakika ılık bir yerde bekletelim. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 8-10 dakika üstü hafif kızarana kadar pişirelim ve sıcak servis yapalım
Afiyet olsun....

Yayınlanma Tarihi : 01.01.2016 14:05:09

Pide Ekmek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pide Ekmek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir....

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017