pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kuşbaşı Pide

Kuşbaşı pide, yapmak özellikle de hamurunu tutturmak kolay değildir. Ülkemizin hemen hemen her yerinde kuşbaşı pidesi yapılmaktadır. Kuşbaşı pidesinin çok tüketilmesinin en önemli nedeni insanımızın et ve hamur yiyeceklerini bolca tüketmesinden gelmektedir. Bu pide geleneği hala heyecanla ve özenle sürdürülmektedir.

Kuşbaşı pide için gerekenler:

Hamuru İçin;

  • 1 litre su
  • 1 kg un
  • Ceviz büyüklüğünde yaş maya
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kadar tuz

İç harcı için;

  • 4 adet orta boylarda taze domates
  • 1 kg taze tranç eti
  • 1 çorba kaşığı kadar az acılı salça
  • 3-4 adet çarliston biber
  • 2-3 adet kapya biber

 Etin terbiyesi için;

  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı taze yöresel yoğurt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı, tereyağı

Kuşbaşı pidesinin hazırlanışı,

Kuşbaşılı harcın hazırlanışı: Öncelikle etin tranç kısmı kesilerek, sinirleri incelikle ayıklanır. Daha sonra et dilimlenerek küçük küpler halinde kesilir. Kesilen kuşbaşı etlere Ayçiçek yağı, tuz, yöresel yoğurt eklenerek iyice karıştırılır.

Kuşbaşı Pide

Etler 1 gün beklemeye alınır. Ertesi gün bekleyen ete, ezme haline getirilen ince doğranmış çarliston ve kabya biberler, domates, ve 1 çorba kaşığı hafif acı domates salçası ilave edilir. Tüm bu malzemeler iyice karıştırılarak terbiyeli Kuşbaşılı Pide malzemesi pişmeye hazır hale getirilir.

Kuşbaşılı hamurun hazırlanışı: Un yoğurma kabına alınan un ortası havuz şeklinde açılır daha sonra su, toz şeker, maya ve tuz ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar malzemeler iyice karıştırılarak yoğrulur. Yoğurma işlemi bittikten sonra kabın üzeri nemli bir bezle örtülür ve kabarması için yarım saat kadar beklenir. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır ve ayrı bir kaba alınarak üzerleri örtülüp, 1 saat bekletilir. Bekleyen hamurun her bir parçası uzunlamasına olacak şekilde açılır. Daha önceden hazırlamış olduğunuz harç, hamurun orta kısmından kenarlarına doğru iyice yerleştirilir ve hamurun iki ucu birleştirilerek pide şekli verilir. Aynı işlem diğer tüm hamurlar için aynen yapılır. Hazırlanan pidelerin kenarlarına yumurta sarısı fırça yardımı ile sürülerek, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına atılır. Pidelerin üzeri iyice kızarana kadar pidelerin pişmesi beklenir. Pişen kuşbaşı pideler servis için hazır. 

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 24.12.2016 11:27:31

Kuşbaşı Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kuşbaşı Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

Kıymalı Pide Kaç Kalori

Kıymalı pide kaç kalori, kıymalı pide hamuru kalın ve içerisine kıyma konularak yapılan bir yiyecektir. Bazı bölgelerde benzer yiyecekler olsa da kıymalı pidenin yeri ve tadı bambaşkadır. Genellikle çalışan kişilerin öğle araların...

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017