Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
İçli Pide

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlikte bu mükemmel lezzetin keyfini çıkarabilirsiniz.

İçli Pide İçin Gerekli Malzemeleri


Hamuru için

  • 5 su bardağı elenmiş un
  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar ılık su
  • Yeteri kadar tuz

İç Harcı için

  • 5-6 adet kemer patlıcan
  • 200 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 2 adet iri boy domates
  • 6-7 adet sivri biber
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri
  • Yeteri kadar tuz
Üzeri için
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta sarısı
İçli Pide Nasıl Yapılır?

İçli pide hazırlığımıza ilk olarak pide hamurumuzu mayalayarak başlayalım. Yoğurma kabımıza öncelikle elenmiş unu ilave ederek ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ortasına mayayı elimizle ezerek ilave edelim. Ardından diğer yoğurma malzemelerini ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hamur ele yapışmayacak yumuşaklığı gelene kadar yoğurduktan sonra üzerine temiz bir mutfak örtüsü örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Bizde bu esnada pidemizin iç harcını hazırlayalım. İlk olarak patlıcanları alaca soyduktan sonra önce boylamasına 2 parçaya sonra ise dört parçaya keserek tuzlu suyun içine alarak patlıcanların acı suyunun çıkması için bekletelim. Ardından uygun bir tavaya sıvı yağı ekleyerek ocağa koyalım. Isınan yağın üzerine kıymayı ilave ederek renk değiştirene kadar kavurduktan sonra üzerine ince yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim. Ardından sivri biberleri ince yemeklik doğrayarak soğanların üzerine ilave edelim.

Biberler kavrulurken bizde patlıcanları tuzlu suyun içinden alıp iyice kuruladıktan sonra ufak küpler şeklinde doğrayarak iç harcın üzerine ekleyerek kavurma işlemine devam edelim. Patlıcanlar diriliklerini kaybedinceye kadar kavrulalım ve üzerine kabukları soyularak yemeklik doğranmış domatesleri ekleyerek 5 dakika kadar kavuralım. Ardından iç harcın üzerine baharatları ve yeteri kadar tuz ekleyip iyice karıştırarak iç harcı ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Daha sonra mayalanarak kabaran hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak beze şekline getirerek unlanmış tezgâh üstünde yemek tabağı genişliğinde açalım. Açılan bezenin içine iç harçtan koyarak kenarlarını pide şeklinde kapatarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim. Hazır hale gelen pidenin kenarlarına sürmek için sıvı yağ, yoğurt ve yumurta sarılarını ufak bir kâsede çırparak bir fırça yardımıyla iyice sürelim. Kalan diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayalım. Fırınımızı 200 derecede önceden ısıtarak içli pideleri fırına sürerek kızarana kadar pişirelim ve pideleri fırından almadan 5 dakika kadar önce fırından alarak iç harcın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek tekrar fırına verelim. Kaşarlar eriyip kızardıktan sonra içli pideleri fırından çıkartarak sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 16:24:48
İçli Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
İçli Pide Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "İçli Pide"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana etli çavdar ekmeği dolmasıdır) gelmektedir. Osmanlı Sarayının p...
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirleri daha pratik ağırlayabilmek için çok iyi bir yemek alternatifidir. Aslında pide içi hazırla...
Patatesli Pide
Patatesli Pide
Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz bir lezzettir. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde içerisine soğan...
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et yemekten uzak durabilirler. İşte durumda bulunan insanlar için kaşarlı pide çok iyi bir alternatif...
Peynirli Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir ile de yapılabilir. Peynirli pide içinin yapımı çok kolaydır. Tek yapmanız gereken şey doğru pe...
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı tarifleri vardır. Bunlar; peynirli, kıymalı, ıspanaklı ve patatesli pidelerdir. Bugün kıymalı ç...
Güveç Pide
Güveç Pide
Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyicidir ve enerji verir. İlk önce göze sonra mideye hitap ediyor. Büyüklerin, çocukların iştahla yiyec...
Tavuklu Pide
Tavuklu Pide
Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle menüsü için kendinize ve sevdiklerinize hoş kokulu tavuklu pideler hazırlayabilirsiniz. Tavuklu pidel...
Mayasız Pide Hamuru
Mayasız Pide Hamuru
Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Ramazan pidesi, Ermenistan'da yapıla...
Çökelekli Pide
Çökelekli Pide
Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğini...
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun damak zevkine hitap eden pidenin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bazı kişiler çıtır çıtır pide...
Mantarlı Kaşarlı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mantarı ile hazırlayabileceğiniz gibi değişik mantar çeşitleri ile de hazırlayabilirsiniz. Besley...

 

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Oktay Usta Pide Tarifi
Güveç Pide
Tavuklu Pide
Mayasız Pide Hamuru
Çökelekli Pide
Kuşbaşılı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Evde Kıymalı Pide
Patlıcanlı Pide
Ekmek Hamurundan Pide
Evde Peynirli Pide
Kır Pidesi
Etli Pide Kalori
Sebzeli Pide
Pastırmalı Pide
Fırında Kıymalı Pide
Kaşarlı Kuşbaşılı Pide
Mayalı Pide
Ispanaklı Pide İçi
Bafra Pide Tarifi
Kapalı Pide
Etli Pide İçi
Soğanlı Pide
Görele Pide
Popüler İçerik
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve...
Evde Kıymalı Pide
Evde Kıymalı Pide
Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu ...
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı ...
Ekmek Hamurundan Pide
Ekmek Hamurundan Pide
Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak i...
Evde Peynirli Pide
Evde Peynirli Pide
Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapab...
Kır Pidesi
Kır Pidesi
Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024